0 3 minute 2 ani

În şedinţa din 28 aprilie, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Caransebeş colegului lor Valentin Dascălu.

Acesta s-a născut în data de 11 iunie 1942, în localitatea Ohaba-Jiu, comuna Bolboşi, judeţul Gorj. În anul 1953 a absolvit şcoala primară în satul natal, în 1956 – gimnaziul, în comuna Borăscu, iar în 1960, liceul, în Strehaia, judeţul Mehedinţi. Între anii 1960 şi 1965 a urmat cursurile Facultăţii de Mecanică Agricolă din cadrul Institutului Politehnic Timişoara.

Între anii 1965 şi 1967 a fost inginer mecanic la IAS Buziaş, iar între 1967 şi 1969 a avut aceeaşi funcţie la IAS Caransebeş. Apoi, timp de un an, a fost şeful Serviciului Mecanic la IIL Tehnolemn Caransebeş, pentru ca între 1970 şi 1974 să lucreze ca inginer de reparaţii la SMA Zăgujeni. În perioada 1974-2000, Valentin Dascălu a ocupat funcţia de director la SMA Caransebeş, iar între anii 2000 şi 2004 a fost viceprimarul municipiului.

A intrat în politică în anul 1992, iar din 1996 şi până în prezent este consilier local, fiind la al şaptelea mandat.

În perioada în care a îndeplinit funcţia de viceprimar s-a implicat în rezolvarea problemelor municipiului, printre acestea numărându-se Uzina de apă, care s-a finalizat în anul 2004, Şoseaua de centură a oraşului, sălile de sport de la Liceul Mecanic şi Şcoala Generală Nr. 8, îndiguirea municipiului – construirea Dâlmei, împreună cu Apele Române, Amfiteatrul din Teiuş, în colaborare cu SC Caromet, puntea plutitoare de pe râul Timiş, în Teiuş, după inundaţiile din anul 2002, construirea sediului SPIR în regie proprie, stema municipiului, imnul şi steagul Caransebeşului, precum şi suporţii pentru drapele din faţa Primăriei şi salubrizarea oraşului. De asemenea, Valentin Dascălu a participat la înfiinţarea echipei care se ocupă de reparaţiile efectuate la instalaţiile electrice şi sanitare din şcoli, a contribuit, din anul 2000, împreună cu Asociaţiile Viitor Caransebeş şi Viitor Zukunft mit Rumänien, din Elveţia, în calitate de preşedinte, la implementarea mai multor proiecte, a dotat SPIR cu mai multe utilaje, s-a ocupat de achiziţionarea de echipamente pentru pompieri, s-a implicat în aducerea de utilaje pentru producătorii agricoli, precum şi cu dotarea actualului Liceu Tehnologic „Dacia”, aducându-şi totodată o contribuţie însemnată la implementarea proiectului Speranţa Verde, pentru cei care nu dispun de teren agricol.

În cadrul şedinţelor de Consiliu local, Valentin Dascălu s-a implicat în rezolvarea problemelor cetăţenilor municipiului, susţinând proiectele care erau în interesul acestora. (Foto: Doru BĂLĂŞOIU)

Mădălina DOMAN