0 2 minute 2 luni

După ce, la sfârşitul anului trecut, în luna noiembrie, a participat la tradiţionalul Târg de carte Gaudeamus, găzduit de Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, prilej cu care şi-a lansat ultimul roman, respectiv volumul trei al seriei Angáraka, intitulat „Careul Negru”, tânăra autoare de romane SF Lavinia Călina, născută la Caransebeş, dar care, de câţiva ani, a ales să locuiască în Anglia, mai vine cu o veste bună.
Recent, i-a ieşit de sub tipar ultima carte, „Pasărea Măiastră”, prima dintr-o serie care se va numi „Prin Foc şi Furtună”, un volum de 260 de pagini, apărut la Editura „Petale Scrise”, aparţinând genului fantasy, romance, urban fantasy.
„După o despărțire care i-a zdrobit sufletul, Luiza se mută într-un oraș mic, căutând să-și refacă viața. Aici, însă, nimeni nu e cine pare a fi la prima vedere, iar apariția unui nou vecin amenință să-i distrugă echilibrul fragil, proaspăt câștigat. Apropierea de el o aruncă pe Luiza în mijlocul unui război. Unul ce dăinuie de secole între lumea ei și Tărâmul Celălalt, un loc de care a auzit doar din basme.
Pasărea Măiastră a dispărut fără urmă de pe tărâmul zmeilor. Creaturi malefice și întunecate, zmeii ar face orice să o aducă înapoi şi nu vor permite ca o simplă muritoare să le stea în cale”, ne-a povestit Lavinia Călina, în câteva cuvinte, acţiunea cărţii, care va fi lansată în curând.
Sonia BERGER