0 2 minute 1 an

Proiectul transfrontalier propus de Salvamont a primit acceptul cofinanțării din partea consilierilor județeni, în ultima şedinţă extraordinară a acestui for. Este vorba despre 24.000 de euro, reprezentând 2% din valoarea ce-i revine Serviciului, în calitatea sa de lider în proiectul privind extinderea siguranței turistice în tot Banatul Istoric, respectiv o parte din judeţul Caraş-Severin şi o parte din Voivodina, Serbia.

„Ne propunem creșterea capacității de intervenție în caz de accident și scurtarea timpilor de reacție. Pe de altă parte, urmărim diminuarea riscurilor pe traseele turistice și crearea unui sentiment de încredere celor ce-şi doresc relaxarea sau desfășurarea de activități în natură”, ne-a spus Cornel Galescu, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Caraş-Severin.

Principalele obiective vizate sunt un Centru de Permanență la Muntele Mic, acolo unde sunt cele mai multe accidente, un Centru de Comandă și Antrenament în Reșița, un padoc pentru câinii de salvare, precum şi achiziţionarea a trei autoutilitare pentru fiecare formație, a unui sistem de drone cu termoviziune pentru căutarea rătăciţilor, de echipamente de intervenție pentru salvatorii montani, dar şi altele, ne-a mai spus Cornel Galescu.

Bogdan NAUM