0 2 minute 1 an

Conform informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, partea de nord-est a județului nostru se află sub avertizare COD PORTOCALIU de intensificări ale vântului și viscol puternic, valabilă până miercuri, 22 februarie, ora 02:00. La altitudini de peste 1.700 de metri vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă semnificativ, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

Pe parcursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și prin acumulare cantitățile vor depăși 20-25 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă.

În acest sens, reprezentanţii ISU „Semenic” recomandă:

Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteo.

Bianca METEŞ