0 3 minute 3 ani

Conform ordinului Ministrului Sănătății Nr. 1284 din 17 decembrie 2012, privind reglementarea programului de vizite al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice, se arată pe site-ul Primăriei municipiului Caransebeş.

Având în vedere contextul epidemiologic – pandemie Covid-19, se reduce programul de vizită al aparţinătorilor, astfel vizita fiind permisă zilnic între orele 15.00-17.00.

Vizitatorii trebuie să respecte următoarele reguli:

– obligatoriu vor purta mască la intrarea în spital, pe tot parcursul vizitei până la ieşirea din spital;

– la intrarea în secţie, va purta halat de unică folosinţă, mască, botoşi;

– dezinfectarea mâinilor la intrarea şi ieşirea din secţie;

– la un pacient, în acelaşi timp, va intra doar o singură persoană, iar durata vizitei nu va depăşi 10 minute.

Reguli speciale de vizitare pentru pacienţii cu COVID-19

Accesul aparţinătorilor este strict interzis în cadrul unităţii sanitare, iar comunicarea cu pacientul se face prin intermediul telefonului mobil (personal) sau prin centrala telefonică care face legătura cu secţia/compartimentul unităţii sanitare unde se află pacientul.

În cadrul secţiei A.T.I., comunicarea cu pacientul se face prin intermediul telefonului mobil al secţiei, la numărul 0754/383834, sau prin centrala telefonică a unităţii sanitare, zilnic, între orele 12.00-13.00 si 18.00-19.00.

Pentru informaţii medicale privind starea de sănătate a pacientului se comunică cu medicul curant prin intermediul centralei telefonice care face legătura cu secţia/compartimentul respectiv.

Pachetele pacienţilor se preiau zilnic de la poarta unităţii sanitare de către personalul secţiei/compartimentului, între orele 11.00-12.00 şi 16.00-17.00.

Conform legislaţiei în vigoare, este permis accesul aparţinătorilor la pacienţii infectaţi cu SARS-COV-2 – cazuri severe de boală, cu respectarea regulilor sanitare (aparţinătorii sunt instruiţi şi însoţiţi de către personalul din secţie cu privire la utilizarea echipamentului de protecţie).

Echiparea şi dezechiparea aparţinătorilor se face sub stricta supraveghere şi îndrumare a personalului secţiei/compartimentului, se mai arată pe site-ul Primăriei. (M. Doman)