0 2 minute 3 ani

Începând de vineri, 13 august, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR, doar Certificatele digitale COVID, informează RO Vaccinare.

Certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se pot descărca din portalul https://certificat-covid.gov.ro/

Este important de ştiut că certificatul este gratuit; în cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților; timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări; în momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail; la intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.

Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, precum și prin descărcarea efectivă, în format pdf, a documentului, care se poate tipări.

Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.

Bianca METEŞ