0 3 minute 3 ani

Peste 200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii cărășeni, timp de patru ore, în cadrul unor acțiuni desfășurate în sistem integrat, în cursul zilei de miercuri, 11 august.

Astfel, în intervalul orar 7-9 și 17-19, 88 de poliţişti rutieri, de ordine publică și poliție transporturi au desfășurat acțiuni în sistem integrat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică. În cele patru ore, polițiștii au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, săptămâna aceasta desfășurându-se acțiuni simultan, la nivel european, privind combaterea acestei cauze generatoare de accidente rutiere, acțiuni înscrise în Calendarul de Operațiuni al Roadpol pentru acest an.

De asemenea, în cadrul acestora se urmărește și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau altor substanțe la volan, precum și legalitatea transportului public de persoane, eliminarea pirateriei în domeniul transportului rutier de persoane și prevenirea accidentelor rutiere produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În urma abaterilor constatate, în cele patru ore, polițiștii au aplicat 212 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 53.000 de lei, dintre care 64 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost reținute 16 permise de conducere, dintre acestea patru pentru depășirea vitezei legale și două pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, fiind retrase cinci certificate de înmatriculare. Totodată, a fost constate patru infracțiuni rutiere, dintre care trei privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel de acțiuni punctuale continuă și în perioada următoare, am fost informaţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Bogdan NAUM