0 4 minute 3 ani

Cinematograful „Luna” din Caransebeş a găzduit miercuri, la prânz, o conferinţă de presă la care au luat parte câţiva dintre actorii care, în seara aceleiaşi zile, vor fi prezenţi în sală şi la avanpremiera acestei producţii, „Pup-o, mă!2: Mireasa nebună”, respectiv cele trei personaje principale masculine, Alin Panc, Cosmin Seleşi şi Sandu Pop, cărora li s-a alăturat Mădălina Anea.

„Deşi filmul este o comedie, noi zicem că am făcut un eveniment cultural, un lucru frumos, şi merită pus şi el acolo, lângă lucrurile importante din cultura oricărui oraş”, a spus Sandu Pop, mai cunoscut ca Văru Săndel.

Filmul este continuarea peliculei „Pup-o, mă!”, şi asta datorită faptului că, deşi producătorii nu aveau de gând să facă o parte a doua, publicul a cerut acest lucru, ca urmare a succesului de care s-a bucurat primul film, a spus Alin Panc. Deşi filmul este în faza de avanpremieră, premiera urmând să aibă loc la începutul lunii august, publicul întreabă deja de partea a treia, care „nu va mai avea loc!”, după cum s-a exprimat categoric Alin Panc.

„Sunt fericit că ne-am întors la Caransebeş şi că putem să prezentăm publicului de aici, într-o proiecţie specială, caransebeşenii fiind printre puţinii spectatori care au să-l vadă primii, aceasta fiind abia a treia proiecţie, deci sunt privilegiaţi”, a spus şi Cosmin Seleşi.

„E un film ardelenesc pur. În majoritatea lor, actorii sunt ardeleni, eu, Cosmin Seleşi şi Văru’ Săndel fiind chiar din Zalău. Filmările au durat 18 zile. Deşi facem film, noi nu-l facem din bani publici, încercăm un nou tip de cinematografie, să facem business. Facem film ca să câştigăm bani. Filmul este comercial, se adresează oamenilor de rând, nu celor 300.000 de intelectuali, câţi are România”, a mai spus Alin Panc.

La filmări, a precizat Sandu Pop, s-a ţinut cont de scenariu, de acel „fir roşu”, dar s-a şi improvizat şi mai ales s-a râs mult.

Filmul are şi subtitrare în limba română, aşa-numita „accesibilizare”, pentru a fi înţeles şi de persoanele surdo-mute, dar aceasta este o practică europeană.

Deşi Lora nu a putut fi prezentă la Caransebeş, cei trei actori au avut numai cuvinte de laudă la adresa prestaţiei ei, considerând-o o surpriză foarte plăcută, fiindcă s-a achitat absolut onorabil de interpretarea personajului, o supervedetă care ajunge la stână.

City-managerul, Florin Bogdea,  prezent şi el la conferinţa de presă, şi-a exprimat bucuria că municipiul găzduieşte un asemenea eveniment şi a dat asigurări că Primăria va susţine asemenea proiecte, care au în vedere promovarea Caransebeşului şi a zonelor din jur.

Proiecţia filmului la Cinematograful „Luna” are loc miercuri, 28 iulie, de la ora 19, iar la Reşiţa, în aceeaşi seară.

Sonia BERGER