0 2 minute 2 ani

În dimineaţa zilei de miercuri, 3 august, pilonul de susţinere al podului de peste râul Timiş, care face legătura între Căvăran şi satele Peştere şi Maciova din comuna Constantin Daicoviciu, s-a înclinat, acest lucru producând fisuri, una dintre ele profundă, în carosabil. Cum exista riscul ca podul să se prăbuşească, primarul Daniel Boambeş ne-a informat că, împreună cu Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţii Poliţiei Rutiere, s-a luat decizia ca podul să fie închis, atât pentru accesul pietonilor, cât şi pentru circulaţia autovehiculelor. De asemenea, ne-a mai spus edilul, nu s-au înregistrat nici victime, nici alte pagube materiale, deoarece pe pod nu s-a circulat în acel moment.

„Circulaţia între localităţile Peştere şi Maciova se poate face pe rută ocolitoare, dinspre Drumul Naţional 68, prin localităţile Sacu, Tincova, Peştere, Maciova, sau, dinspre Caransebeş, prin localităţile Iaz, Ciuta, Maciova. Am luat legătura cu domnul prefect şi vom încerca să găsim o linie de finanţare cât mai rapidă pentru a reabilita acest pod”, ne-a mai spus primarul Daniel Boambeş.

Şi cum situaţia tot mai îngrijorătoare a unor poduri se pare că este la ordinea zilei la nivel naţional, miercuri seară, pe un grup de Facebook, un cetăţean din Caransebeş a postat câteva fotografii sugestive şi următorul text: „Nici podul din Teiuş, fostul «Balansoar», nu stă prea bine. Apele Române nu prea îşi dau interesul! Încă o viitură şi luăm podul de la… Cotitură!”.

Bogdan NAUM