0 2 minute 2 ani

Gheorghe şi Ovidiu Tiuch, cei care au avut iniţativa de a strânge ajutoare pentru refugiaţii din Ucraina, fac un apel la persoanele şi firmele care pot să transporte donațiile strânse de Biserica Ortodoxă Ucraineană din Caransebeș. Donațiile sunt depozitate în lăcaşul de cult și în momentul de faţă nu există mijloace de transport pentru ca acestea să ajungă la vămile Sighetu Marmației sau Siret.

Primul care s-a oferit să se alăture acestei cauze a fost omul de afaceri caransebeşean Cosmin Popovici, administratorul firmei Autocatania, care a pus la dispoziţie un microbuz şi a asigurat combustibilul necesar, astfel că voluntarul Stelian Cornea va pleca în această noapte spre Sighetu Marmaţiei, unde va duce 1,5 tone de alimente neperisabile, apă îmbuteliată, pături şi obiecte de igienă corporală. El va mai face acest drum luni şi, probabil, de alte câteva ori, săptămâna viitoare.

Iniţiatorii acţiunii mai informează că oamenii de bine care pot să contribuie la aceste transporturi pot dona şi bani pentru motorină.

Donațiile se pot face la Biserica Ortodoxă Ucraineană din Caransebeș, Str. Grădiniței, la Gheorghe Tiuch, telefon 0722/964674, sau la preotul paroh Daniel Popovici, 0735/858284.

Mădălina DOMAN