0 2 minute o lună

Luni, 11 martie, a fost semnat contractul de vânzare al UCM Reşiţa către Uzina de Construcţii Maşini Hidroenergetice SRL.
Noua societate comercialǎ UCMH SRL are ca asociat unic pe Compania Naționalǎ Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din ţară.
Vânzarea a cuprins toate activele, know how-ul, contractele în derulare, brevetele şi licenţele necesare continuării prestării serviciilor de fabricare, reabilitare şi îmbunătăţire a hidroagregatelor şi echipamentelor auxiliare. Totodatǎ, vor fi preluați și salariaţii din UCMR, a informat preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, pe pagina sa de socilaizare.
„UCMR, fondatǎ în anul 1771, este uzina care a proiectat, fabricat şi montat peste 90% din echipamentele hidroenergetice aflate în exploatarea Hidroelectrica.
De acum, se va numi UCMHR și va renaște din propria cenușǎ!
Felicitǎri tuturor celor implicați în procesul de preluare şi achiziție, indiferent de nume, funcții, perioade și culori politice, de conduceri de la ministerele finanțelor și energiei pânǎ la echipele de la managementul Companiei Hidroelectrica, de la premieri, autoritați locale, județene și centrale, pânǎ la parlamentari și politicieni care au susținut acest proiect.
Doamne ajutǎ și mult succes în continuare!”, a mai scris senatorul Marcel Vela pe pagina de socializare.
Bianca METEŞ