0 3 minute 3 luni

În perioada 8-10 martie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 700 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.
Ca măsură complementară, au fost reținute 27 de permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.
Pentru abaterile constatate în perioada menționată, polițiștii au aplicat 666 de sancțiuni contravenționale, dintre care 259 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.
De asemenea, au fost constatate cinci infracțiuni la regimul rutier, dintre care una privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
Astfel, sâmbătă, 9 martie, la ora 05.21, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control, pe DN 6, în localitatea Buchin, un autoturism al cărui conducător auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând că avea o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, bărbatului fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Tot sâmbătă, la ora 20.30, polițiști de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș au oprit pentru control pe Centura ocolitoare a municipiului un autoturism care circula în direcția Lugoj, condus de un bărbat de 35 de ani din Buchin, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, autoturismul figura radiat din circulație, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare erau atribuite unui alt autoturism. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat, iar cercetările sunt continuate, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.
Bogdan NAUM