0 2 minute 8 luni

În perioada 27 iunie-4 iulie, polițiștii din Caraș-Severin au continuat să acționeze pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic, fiind efectuate controale atât pe drumurile publice și forestiere, cât și în depozite de material lemnos din județ.

În cele 8 zile au fost efectuate 48 de acțiuni și controale, au fost verificate şase depozite de material lemnos şi două instalații de prelucrare a materialului lemnos.

În cadrul activităților au fost verificate 28 de vehicule de transport material lemnos.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, conform Legii Nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 31.000 de lei, și au fost confiscați 284,83 metri cubi de material lemnos, estimați la peste 61.000 de lei, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Din volumul total de material lemnos confiscat, cea mai mare parte, peste 230 de metri cubi, a fost lemn de foc, 25,27 metri cubi cherestea, iar restul alte sortimente de material lemnos.

„La acțiuni au participat polițiști de la Serviciul de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol și polițiști de la Polițiile orășenești Bocșa, Moldova Nouă, Oravița și Secția 6 Poliție Rurală Bozovici.

Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin și specialiști silvici de la Garda Forestieră Timișoara și Directia Silvică Caraș-Severin. Politiștii vor continua acțiunile de prevenire și combatere a faptelor ilegale în domeniul silvic, și în perioada următoare”, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.

Mădălina DOMAN