0 2 minute 11 luni

În luna iunie a anului trecut, senatorul Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin, vorbea de la tribuna Parlamentului despre proiectul Legii debirocratizării, afirmând că aceasta este o nevoie şi o necesitate. Marţi, 4 iulie, Legea 9/2023 a intrat în vigoare.

„Legea 9, inițiată de parlamentarii PNL, este legea fiecărui român care a pierdut ore la cozi interminabile, care a făcut drumuri inutile pentru că nu avea o hârtie, care a strâns din dinți când a fost întrebat, cu o doză de sarcasm: «Aveți și copie de pe buletin?!». Și sunt milioane de astfel de români, inclusiv fiecare dintre noi, care au pierdut timp, bani, nervi și oportunități la ghișeele diverselor instituții, în așteptarea răspunsului că dosarul cu șină e corect și complet. E valabil, desigur, pentru orice instituție publică sau care oferă servicii de utilitate publică din țară.

Povestea ei e mai puțin importantă până acum. De aici înainte, trebuie să scriem parcursul unei legi care schimbă România în bine.

De asemenea, toate instituţiile care prestează servicii publice sunt obligate să aibă pe site cererile în format electronic şi să asigure copii xerox gratuit în sediul instituţiei, în cazul în care se solicită copii de documente.

Orice român trebuie să știe că dosarul cu șină și copiile de pe buletin sunt, de astăzi, pe cale de a deveni o pagină din istoria unei birocrații care a devenit proverbială.

Finalul îl scriem împreună!”, au consemnat liberalii cărăşeni pe pagina lor de socializare.

Bianca METEŞ