0 2 minute 1 an

În contextul fenomenelor hidrometeorologice înregistrate marţi, 4 iulie, elicopterul SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Caransebeş a executat o misiune de căutare pe DN 66A – tronsonul Câmpu lui Neag (Hunedoara) și Cerna Sat (Gorj), în urma unui apel primit la 112 care anunța o posibilă blocare a unui convoi format din mai multe autoturisme, ne-a informat lt. Izabela Ciocoi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin.

Pentru gestionarea misiunii, la locul indicat au fost trimise, în vederea acordării sprijinului de specialitate, echipe de intervenție ale ISU Gorj, ISU Hunedoara și ISU Caraș-Severin, Salvamont Gorj și Hunedoara, dar și echipe ale Jandarmeriei Române.

Conform Dispeceratului Naţional Salvamont, echipele din județele Caraș-Severin și Gorj au fost alertate cu privire la existența unor mașini blocate pe șoseaua care trece prin Gorj, prin Valea Cernei, și care leagă Câmpu lui Neag, din județul Hunedoara, de Băile Herculane. În total, a fost vorba despre 110 mașini și peste 200 de persoane, dar niciuna nu a avut probleme medicale. Foto: Inspectoratul General de Aviaţie al MAI)

Bogdan NAUM