0 3 minute 1 an

În organizarea ATIA – Asociaţia Turistică În Amonte din Arad, sâmbătă, 10 iunie, a avut loc Medieval Trail Race, unde, la proba de Maraton, 43 de kilometri, cu diferenţă de nivel, a participat şi caransebeşeanca Florina Dogaru, care a reuşit să termine cursa pe primul loc.

Ea a parcurs cei 43 de kilometri în 5 ore şi 30 de minute, reuşind să-i depăşească în final pe toţi băieţii care s-au aliniat alături de ea la start.

Ideea organizatorilor a fost ca traseul cursei să lege două cetăţi, respectiv Şoimoş şi Şiria, din judeţul Arad, acesta fiind cel de al doilea concurs de anul acesta.

Florina Dogaru este din Caransebeş, are 45 de ani, are doi băieţi şi este profesoară de Limba română la Liceul Tehnologic „Dacia” din municipiu. A cochetat cu sportul încă din copilărie, când a jucat volei în timpul gimnaziului şi mai târziu a practicat atletismul, însă, conform spuselor sale, nu a excelat în niciun domeniu.

Abia în urmă cu cinci ani s-a apucat „serios” de alergat, adică patru zile pe săptămână, şi crede că în toată această perioadă nu a „sărit” mai mult de trei antrenamente. Concurând la nivel de amatori, nu se pregăteşte cu un antrenor, dar recunoaşte că o îndrumă în acest sens un prieten din mediul online. În rest, aleargă prin oraş, spre Valea Cenchii, iar în weekend-uri prin Pădurea Corcana.

Anul acesta, a participat în fiecare lună la cel puţin câte un concurs, cele mai multe pe distanţe lungi, excepţie făcând cursa de 24 de kilometri de la Şiria, iar în luna mai a ocupat locul III la întrecerea de 57 de kilometri de la Răşinari, judeţul Sibiu.

În momentul de faţă, Florina Dogaru se pregăteşte pentru cursa de 102 kilometri, care va avea loc în luna iulie, la Fundata, în judeţul Braşov.

Sorin ROGOZ