0 2 minute 1 an

Serviciul Public Salvamont, Echipa Move Mountains și reprezentanți ai Asociaţiei Weski și-au dat, azi, mâna pentru o nouă acțiune de ecologizare pe Muntele Mic. Printre reprizele de ploaie, cei 15 iubitori de natură au luat la pas potecile, pistele de schi și alte zone de interes turistic din stațiune.

„Dincolo de gestul propriu-zis, există un mesaj ce trebuie să ajungă la urechile celor ce pângăresc natura cu tot felul de ambalaje. După fiecare sezon de iarnă se strâng zeci de saci de gunoaie din această zonă montană. Chiar dacă măsurile de curățenie nu intră în atribuțiile directe ale serviciului pe care-l conduc, consider că este de datoria noastră să dăm un exemplu de bune practici în zona în care ne desfășurăm activitatea. Ne dorim o natură sănătoasă, într-o lume mai curată”, a declarat Cornel Galescu, şeful Serviciului Public Salvamont Caraş-Severin.

Cunoscutul alpinist caransebeşean ne-a mai informat, de asemenea, că Formația Salvamont Reșița, aparținând serviciului pe care-l conduce, a intervenit în trei situații diferite cu ocazia concursului de Mountain Bike & Trail Run desfășurat azi în Cheile Nerei. Unul dintre concurenți s-a ales cu ruptură de mână în urma unei căzături de pe bicicletă. Ceilalți doi accidentați s-au ales doar cu julituri, dar și ei au avut nevoie de intervenția salvamontiştilor.

Geanina LUCA