0 3 minute 3 săptămâni

Despre tânărul caransebeşean Fabian Turnea am scris nu demult, la sfârşitul lunii aprile el obţinând medalia de bronz la Faza Naţională a Olimpiadei de Informatică, competiţie care a avut loc la Bucureşti şi la care au participat peste 400 de elevi din toată ţara.
Pe lângă Informatică, pentru care, aşa cum ne-a mărturisit, şi-a descoperit pasiunea în urmă cu doi ani, atunci când era elev în clasa a VIII-a, Fabian excelează şi în muzică, rezultatul fiind că în data de 23 mai el a fost invitat să susţină un recital de pian, instrument la care cântă de la vârsta de patru ani, în Sala de festivităţi „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeşului, sub îndrumarea prof. Sanda Avramescu el interpretând lucrări de Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Frederic Chopin, Franz Schubert, Paul Constantinescu, George Enescu şi Claude Debussy, evoluţia sa fiind extrem de bine primită de public. La una dintre piese a avut-o alături pe sora sa Eveline, în vârstă de 6 ani şi jumătate, cei doi interpretând lucrarea la patru mâini, invitată fiind Ramona Iocsa Pora, care a dorit să fie lângă Fabian la acest eveniment.
Performanţele lui Fabian nu se opresc însă aici. Sâmbătă, 25 mai, el a participat la concursul de șah rapid dotat cu Cupa Orăștie 800, la competiţie fiind prezenţi 94 de jucători, printre care și cinci juniori de la CSM Caransebeș, antrenor Alexandru Tunaru, tânărul informatician şi muzician obţinând locul al II-lea la categoria 14-16 ani. Alături de el, de la clubul caransebeşean au mai concurat Emilia Ana Cozma, Miriam Olariu, Marius Ardelean și Maria Scurtu, cu toţii având evoluţii meritorii.
Să mai spunem că Fabian Turnea este elev în clasa a X-a A – Matematică-Informatică, intensiv Informatică, la Colegiul Naţional „Traian Doda” din Caransebeş.
Cosmin VLAD