0 3 minute 3 săptămâni

Când auzi „Poker Run”, nu poți să nu te gândești la acel joc cu cinci cărți jucat, la o masă rotundă, de niște oameni pe ale căror fețe nu se poate citi nicio emoție. Ei, bine, cum orice regulă poate fi ajustată, așa s-a întâmplat în acest weekend cu regulile jocului de poker. „Masa rotundă” a devenit municipiul Caransebeș și împrejurimile sale, iar participanții nu au fost oameni cu fețe împietrite, ci oameni veseli, gălăgioși, cu adrenalină curgându-le prin vene la fiecare accelerare a motoarelor lor puternice.
Astfel, prima ediție „Caransebeș Poker Run” a fost un concurs inedit de motociclism ce s-a desfășurat pe un traseu totalizând aproximativ 50 de kilometri, concurenții având de atins cinci obiective de unde fiecare dintre ei şi-a colectat cărțile pentru jocul de poker, începând cu Gugulanul şi trecând pe la Pandora, Pizzeria Roberto şi Conacul Vânătorului de la Borlova. „Tabăra de bază” a fost parcarea de la Concordia, unde este şi sediul Guerrilla MC Nomads, organizatorul evenimentului.
La final, „mâna” cea mai mare, stabilită după regulile jocului tradițional, a câștigat „potul cel mare”. Pe lângă asta, organizatorii au mai oferit și alte premii, cu o valoare totală de 1.000 de euro.
Organizatorii concursului au fost Guerrilla MC Nomads, o filială a Guerrilla MC România, un club de motociclism înființat la Reșița, și partenerii și sponsorii lor.
„Pe lângă distracție, tot acest eveniment a avut și o latură umanitară, noi contribuind la o campanie în vederea construirii unui spital pentru bolnavii de cancer în judeţul nostru”, ne-a declarat Luci Sanovician, secretarul Guerrilla MC România.
Pe lângă concursul de motociclism, la care au participat peste 60 de concurenți, organizatorii, pe parcursul a două seri, au oferit celor prezenţi concerte ale unor trupe românești de rock și multe alte surprize.
Și pentru că, unde sunt motoare, sunt și fețe frumoase, Sebi Rilă, un tânăr de 25 de ani din Reșița, a câștigat concursul cu un „full de dame”, chiar dacă ne-a declarat că habar nu are să joace poker, iar permisul de conducere pentru categoria moto îl are de doar un an.
Adriana PAICI