0 2 minute 12 luni

În această după-amiază, într-o clinică din Viena, cunoscutul taragotist Petrică Viţa a pierdut lupta cu viaţa. El era internat în Austria pentru a urma un tratament împotriva bolii de piele de care suferea de aproape şase ani şi care se agravase, motiv pentru care a şi fost transferat la Viena.

Pentru a ajuta material familia în ceea ce priveşte achitarea costurilor generate de spitalizare şi tratament, de altfel foarte costisitoare, mai mulţi colegi artişti au organizat un spectacol caritabil în această după-amiază, la Sala Polivalentă din Reşiţa, proiect în care s-a implicat şi Episcopia Caransebeşului, tristul anunţ venind chiar atunci când se monta aparatura de sonorizare.

Tot în această după-amiază, la aflarea veştii, fiica lui, Georgiana Viţa, a scris pe pagina sa de socializare:

„NUUUU TATI!!!!!! NUUUUUU!!! Vreau să urc la Dumnezeu să te aduc înapoi. TE IUBESC DIN TOATE VIEȚILE!!!!! Vei rămâne tata meu mereu!!!! Dumnezeu să te aibă în paza lui!!!!! Ce mă fac eu fără tine???? Vreau să știe o lume întreagă, ai fost cel mai bun tată din lume!!!! TE IUBESC TATI MEU!!!!!”.

Petrică Viţa, despre care marele instrumentist Luca Novac spunea că este singurul taragotist demn să-i fie urmaş într-ale muzicii, s-a născut în 25 iulie anul 1966, în satul Valeadeni, comuna Brebu. În 12 noiembrie 1991 s-a căsătorit cu Ramona Buiug, cea care avea să devină marea voce a folclorului bănățean Ramona Vița. Fiica lor, Georgiana, este, de asemenea, cântăreață de muzică populară. (Foto: Facebook Georgiana Viţa)

Ştefan ISAC