0 3 minute 2 ani

În şedinţa extraordinară de astăzi, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind participarea municipiului Caransebeş în cadrul proiectului „Modernizarea şi eficientizarea transportului public de călători prin achiziţia de mijloace de transport nepoluante – autobuze electrice”, în vederea finanţării acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în acest proiect municipiul Caransebeş având ca partenere comunele Buchin şi Turnu Ruieni.

Proiectul are ca obiectiv înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziţionarea a patru autobuze electrice, cu staţiile de reîncărcare aferente, respectiv patru staţii de reîncărcare lentă la autobază şi două de reîncărcare rapidă pe traseu, pentru rezolvarea nevoilor de deplasare ale persoanelor atât din zona funcţională a oraşului, cât şi din cea periurbană. Se urmăreşte, de asemenea, realizarea unui sistem de transport durabil, care să vină în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor, organizat pe patru trasee, astfel: Traseul 1 tur/retur – Kaufland – Jupa (lungime traseu 22 km); Traseul 2 tur/retur – Kaufland – Balta Sărată (14 km), cu propunere de închidere a zonei periurbane şi prelungirea traseului până în comuna Buchin (7 km); Traseul 3 tur/retur – Kaufland – Spitalul Municipal de Urgenţă (10,3 km), cu propunere de prelungire până în comuna Turnu Ruieni (14 km); Traseul 4 tur/retur – Kaufland – Valea Cenchii (13 km).

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare, dar nu mai târziu de anul 2026.

Tot în şedinţa de astăzi a mai fost aprobat şi proiectul de hotărâre privind participarea municipiului Caransebeş în cadrul proiectului „Promovarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor electrice”, în vederea finanţării acestuia tot în cadrul PNRR.

În acest caz, este vorba despre achiziţionarea a 10 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, respectiv trei puncte de reîncărcare rapidă şi şapte puncte de reîncărcare lentă.

Sonia BERGER