0 3 minute 3 ani

Ca urmare a unei bune colaborări între conducerea Primăriei Turnu Ruieni și conducerea Școlii Gimnaziale „Trandafir Cocîrlă”, anul acesta a fost aprobată și virată unităţii de învăţământ, din bugetul local, suma de 22.000 de lei, cu destinația burse de merit, cărți pentru premii și diplome.

Bursele de merit au fost acordate elevilor în funcție de rezultatele bune și foarte bune obținute la învățătură, respectiv celor care au obținut media generală de cel puțin 8,50 și nota 10 la purtare în anul școlar 2019-2020 sau în primul semestru al anului școlar 2020-2021. Cuantumul lunar al bursei de merit pentru fiecare elev a fost de 45 de lei și au fost recompensați mai mulți elevi de pe raza comunei Turnu Ruieni care sunt înscriși la Școala Gimnazială „Trandafir Cocîrlă” și Școala Gimnazială Borlova. Astfel, 18 elevi au primit bursă de merit atât pentru semestrul I, cât și pentru semestrul al II-lea, cinci au primit bursă de merit doar pentru semestrul I, iar 14 elevi  au primit bursă de merit doar pentru semestrul al II-lea, ne-a spus primarul comunei, Cosmin Belci.

„Pentru toți elevii care au obținut media generală peste 9 în semestrul I al anului școlar 2020-2021 și nota 10 la purtare, în semestrul al II-lea a fost acordat un bonus, încercând astfel să motivăm elevii pentru a obține rezultate foarte bune, prin urmare 10 elevi cu media semestrială între 9 şi 9,49 au primit un bonus de 20 de lei/lună, trei elevi cu media semestrială între 9,50 şi 9,75 au primit un bonus lunar de 30 de lei/lună, cinci elevi cu media semestrială între 9,75 şi 9,99 au primit un bonus lunar de 40 de lei/lună, iar cinci elevi cu media semestrială 10 au primit un bonus lunar de 50 de lei/lună. Pentru premii și diplome școlare a fost cheltuită suma de 1.612,65 lei, fiind achiziționate 175 de cărți și 186 de diplome”, a mai spus Cosmin Belci.

La ciclul primar, fiecare elev a primit  o carte și diplomă, unii pentru rezultate bune și foarte bune, iar ceilalți pentru încurajare. La ciclul gimnazial au fost premiați elevii cu rezultate bune și foarte bune, respectiv premiul I, premiul II, premiul III și mențiune pentru fiecare clasă.

Mădălina DOMAN