0 2 minute 3 ani

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii Compartimentului Combaterea Delictelor Silvice Caraș-Severin au intensificat activitățile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic pe raza județului. Acțiunile sunt desfășurate în colaborare cu inspectori silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Caraș-Severin.

În urma controalelor efectuate în perioada 10-13 august la depozite și transporturi de material lemnos, pentru neregulile constatate a fost dispusă măsura complementară de confiscare a aproape 35 de metri cubi de material lemnos de diferite specii și sortimente, în valoare de peste 7.300 de lei, fiind aplicată o sancțiune contravențională de 10.000 de lei unui operator economic, care ar fi deținut și ar fi expediat din depozit material lemnos pentru care nu deținea documente de proveniență, am fost informaţi de IPJ Caraş-Severin.

De asemenea, polițiștii au constatat că același operator economic ar fi tăiat fără drept material lemnos dintr-o exploatare forestieră, fiind întocmit un dosar penal în care se continuă cercetările. Și în perioada următoare, poliţiștii cărășeni, împreună cu reprezentanții celorlalte instituții, continuă acțiunile de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul silvic. (M. Doman)