0 3 minute 1 an

În urmă cu puţin timp, pe DN 6, în zona localității Constantin Daicoviciu, a avut loc un grav accident de circulaţie, în care au fost implicate un autocamion, o autofurgonetă cu animale (cai) și trei autoturisme. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, una de descarcerare, o ambulanță SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, două ambulanțe SAJ și un echipaj IPJ. De asemenea, a fost solicitată și intervenția elicopterului SMURD din cadrul Punctului Aeromedical Caransebeș, ne-a informat lt. Izabela Ciocoi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

În urma evenimentului au rezultat cinci victime, patru persoane fiind transportate la spital, cu traumatisme, iar o victimă a fost declarată decedată.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, din primele cercetări s-a stabilit că, în timp ce un bărbat de 48 de ani conducea un autoturism înmatriculat în Austria, din direcția Caransebeș către limita cu județul Timiș, ar fi intrat în coliziune lateral-stânga cu un autoturism înmatriculat în București și cu un ansamblu de vehicule înmatriculate în Turcia, care circulau pe sensul opus, fiind proiectat înapoi pe sensul său de mers, unde ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria.

În accident a fost implicat și un al treilea autoturism, înmatriculat în județul Timiș, care circula în spatele autoturismului înmatriculat în Austria. Conducătorul auto, în vârstă de 48 de ani, a decedat pe loc. Alte patru persoane au fost transportate la spital, ca urmare a rănirii pasagerei dreapta-față din autoturismul înmatriculat în Austria, a conducătorului autoturismului înmatriculat în județul Timiș și a altor doi pasageri din aceeași mașină.

Toți conducătorii auto au fost testați alcooltest, rezultând că nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.

Bogdan NAUM

Foto: ISU „Semenic” Caraş-Severin