0 3 minute 1 an

În urmă cu puțin timp, pe DN 6, în zona localității Topleț, limita cu județul Mehedinți, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate cinci autovehicule, dintre care un autocar, trei autoturisme și o autoplatformă. În urma accidentului o persoană a decedat, iar alte patru victime sunt conştiente, două dintre acestea fiind transportate la spital, iar alte două refuzând transportul. La faţa locului au acţionat Detaşamentul de Pompieri Caransebeş şi două echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, ne-a informat lt. Izabela Ciocoi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”.

Conform informaţiilor primite de la Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie judeţean Caraş-Severin, din primele cercetări s-a stabilit că în accident au fost implicate un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetățean bulgar în vârstă de 60 de ani, care ar fi intrat în coliziune frontal-stânga cu un autocar înmatriculat în județul Olt.

De asemenea, în accident au fost implicate alte două autoturisme înmatriculate în județele Mehedinți și Dolj și o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto în vârstă de 60 de ani și rănirea pasagerei dreapta-față din același autoturism și a conducătorului autoutilitarei, toți cetățeni bulgari, cei doi răniți fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorii auto implicați în accident au fost testați alcooltest stabilindu-se că nu au consumat băuturi alcoolice. Polițiștii continuă cercetările în acest caz în cadrul dosarului penal întocmit, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Bianca METEŞ

Foto: ISU „Semenic” Caraş-Severin, DRDP Timişoara