0 2 minute 2 ani

În cursul zilei de ieri, elicopterul SMURD de la Punctul de Operare Aeromedicală Caransebeș a fost solicitat pentru salvarea vieții unui tânăr care a căzut de pe un versant abrupt din Masivul Retezat.

Conform unei postări a Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., persoana se afla în stare gravă, suferind o dublă fractură de membru inferior (tibie și peroneu), în urma producerii unui accident de schi de tură.

„Echipajul Salvamont a intervenit de urgență pentru acordarea primului ajutor necesar și, având în vedere gravitatea traumatismelor suferite și locul producerii accidentului, a fost solicitat elicopterul SMURD de la Caransebeș, dotat cu troliu. Întrucât zona producerii accidentului nu îndeplinea condițiile necesare pentru decolare și aterizare în siguranță, echipajul elicopterului a preluat victima prin troliere și a transportat-o de urgență la Spitalul Municipal din Hunedoara, pentru a beneficia de asistență medicală complexă și de tratament de specialitate”, mai scrie pe pagina de socializare a Inspectoratului General de Aviaţie.

Reamintim faptul că, Punctul de Operare Aeromedicală Montan Caransebeș a fost inaugurat la finalul anului trecut, în scopul eficientizării intervențiilor în situațiile de urgență produse în zone montane, greu accesibile.

Bogdan NAUM