0 3 minute 2 ani

Cu ocazia recentului meci caritabil organizat de cunoscutul om de fotbal caransebeşean Dan Avram pentru ajutorarea copiilor refugiaţi din Ucraina, pe Stadionul Municipal s-au aflat atât deputatul Marius Damian, cât şi city-managerul Florin Bogdea, cei doi vorbind, printre altele, şi despre starea arenei din Parcul Teiuş.

Referindu-se la amenajarea unei piste de tartan, care să o înlocuiască pe cea existentă, din zgură, parlamentarul cărăşean a remarcat că lipsa drenajului face ca, atunci când plouă, aceasta să se inunde. „Din păcate, în momentul de faţă nu cred că se poate face o asemenea investiţie, pentru că stadionul este încă în litigiu, este un proces în derulare, am înţeles că se va finaliza anul acesta, e vorba de ultima instanţă, şi abia atunci se poate discuta dacă poate fi introdus pe un proiect sau dacă se poate aduce o finanţare, dar trebuie văzut cine e proprietar. Dacă e proprietate particulară, Statul, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, CNI nu pot să investească. Dar e păcat de acest stadion, care e emblema Caransebeşului, el arată foarte bine, gazonul la fel, dar, având aici şi echipa de atletism a profesorului Cristian Dragomir, consider că acest lucru e mai mult decât necesar, pentru că antrenorul şi elevii efectiv se chinuie să obţină rezultate la nivel naţional sau chiar internaţional”, a mai spus Marius Damian.

Administratorul public Florin Bogdea s-a referit, la rândul său, la statutul stadionului. „Chiar în aprilie avem un termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se va discuta situaţia acestui stadion, şi atunci vom vedea dacă baza sportivă va reveni municipalităţii sau va rămâne la acea asociaţie la care este în prezent. Dacă va reveni, cu siguranţă noi vom face investiţii, atât în teren, cât şi în pistă, mai ales că avem şi un proiect prin Compania Naţională de Investiţii şi căutăm o zonă, fiindcă, dacă stadionul ar fi fost la noi, cu siguranţă puteam porni această investiţie. Deocamdată aşteptăm verdictul instanţei şi abia pe urmă ne vom pronunţa”, a declarat Florin Bogdea.

Sorin ROGOZ