0 2 minute 1 an

La sfârşitul anului trecut, Primăria Caransebeș a depus prin PNRR un proiect care viza dotarea cu aparatură nouă a ambulatoriului Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş. Proiectul, însă, deşi a cumulat 73 de puncte, nu a ajuns decât pe lista de așteptare Ministerului Sănătății.

„Un punctaj destul de bun, dar nu îndeajuns de bun, ne mai trebuiau câteva puncte ca să ne putem califica cu acest proiect și să-l finanțăm. Noi nu ne oprim aici, facem contestație la analiza făcută de minister și sperăm să reuşim în demersul nostru. De asemenea, avem şi informaţii referitoare la faptul că acest proiect se poate suplimenta în viitor, şi atunci cei care sunt pe lista de așteptare pot reintra în finanțare”, a spus Florin Bogdea,  city-managerul municipiului.

Administratorul public a anunţat însă şi o veste bună, în sensul că la unitatea medicală a fost dat ordinul de începere a lucrărilor în cadrul proiectului privind fluidele medicale, care prevede schimbarea întregii infrastructuri electrice pe toate cele şapte etaje ale spitalului, precum şi a conductelor de fluide medicale şi a sistemului antiincendiu din fiecare salon. (B. Meteş)