0 2 minute 1 an

Săptămâna trecută, la Paracin, în Serbia, s-a desfășurat un puternic concurs de șah cu 64 de jucători din 12 țări, opt dintre aceştia fiind Maeștri Internaționali.

Juniorul Christian Arrydan Tamaș, supranumit „Minunea blondă“ din Caransebeş dar legitimat la CS Muncitoresc Reşiţa, club ce evoluează în Divizia A, a doua valorică după Super Ligă, a avut o evoluție cu atât mai meritorie cu cât, deşi este junior, el a participat la o întrecere de seniori, la Șah Clasic obţinând 5,5 puncte în 9 partide (5 victorii, 3 înfrângeri și o remiză), ocupând locul 14 din 64 de participanți, câștigând și 61 de puncte ELO în evaluarea Federației Internaționale de Șah.

La competiția de Șah Rapid a obținut 6 puncte din 9 partide, iar la Șah Blitz, cu 7 puncte din 11 partide, s-a clasat pe locurile 6-8. Debutul competițional din acest an este dătător de speranțe pentru clasări bune ale „Minunii blonde” la Campionatele Naționale pentru Juniori sub 14 ani. Reamintim că Christian Tamaș a obținut mai multe medalii în anii precedenți în Finalele Naționale de Juniori.

Sorin ROGOZ