0 2 minute 1 an

În cursul acestei dimineţi, pe Muntele Mic a avut loc încă un accident, de această dată suferit de un militar în vârstă de 33 de ani, din Timişoara, care participa la o tabără de pregătire în domeniul apărării. Conform declaraţiilor şefului Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin, Cornel Galescu, militarul cobora, împreună cu un grup, din staţiune spre Borlova, iar în zona Fântâna Voinii un schi i-a intrat în zăpadă şi, cum legătura nu a sărit, el a suferit o fractură de tibie.

Alertaţi prin Numărul Unic 112, doi salvamontişti au plecat spre locul accidentului echipaţi cu o targă Ake, i-au acordat rănitului primul-ajutor, după care l-au transportat până la Borlova, unde l-au predat echipajului de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Caraş-Severin, care l-a dus la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş.

Cornel Galescu ne-a mai spus că, în urmă cu mai mulţi ani, pe acel traseu se cobora frecvent, dar acum acesta nu mai e practicabil, acolo nemaiexistând pârtie, însă, cu toate acestea, el mai e folosit, dar schiorii care se aventurează trebuie să fie bine pregătiţi pentru a reuşi să-l parcurgă.

Bogdan NAUM