0 2 minute 5 luni

Începând de joi, 11 ianuarie, Parcul auto Salvamont Caraş-Severin s-a „îmbogăţit” cu o autoutilitară pentru urgenţe și intervenții medicale. Este vorba despre o mașină Jeep Wrangler dotată cu truse de prim-ajutor, defibrilator, aspirator, targă UT, stații de comunicare. Acest lucru a fost posibil printr-un proiect depus de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în care a fost inclus și Salvamont Caraș-Severin. Prin această dotare crește capacitatea operațională de intervenție în zona montană a județului.
La recepţia de joi, care a marcat finalizarea proiectului, au participat, pe lângă salvamontişti din toată ţara, şi ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, precum şi Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
„Mașina este dotată și cu remorcă pentru transportat câini. Acum sunt la Bucureşti, împreună ci colegii mei Sebi Lungu şi Cristi Brecica şi, în scurt timp, vom porni cu unul dintre aceste jeep-uri spre casă, iar sâmbătă vom urca cu el pe munte”, ne-a spus Coco Galescu, şeful Serviciului Public Salvamont Caraş-Severin.
Bogdan NAUM