0 2 minute 6 luni

Aproximativ 130 de elevi din clasele primare și gimnaziale din satele Băuțar, Bucova și Cornișoru au participat joi, 11 ianuarie, la o activitate educativ-preventivă susținută de polițiști de la Serviciul Rutier, Biroul Siguranță Școlară și Secția 8 Poliție Rurală Oțelu Roșu.
Polițiștii au discutat cu copiii și tinerii prezenți despre cât de important este să cunoască și să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament responsabil și corect în trafic, indiferent dacă circulă cu mașina, cu bicicleta sau pe jos, pentru a reduce în acest fel, cât mai mult, riscul de a fi implicați în evenimente rutiere, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
De asemenea, în cadrul activităților au fost abordate teme precum gestionarea situațiilor de bullying și cyberbullying și prevenirea cazurilor de violență în școală.
Prin aceste activități, polițiștii își propun totodată să îi responsabilizeze pe elevi și să îi facă să conștientizeze faptul că un mediu școlar sigur, civilizat și plăcut se construiește și prin implicarea fiecăruia dintre ei. (G. Luca)