0 3 minute 2 ani

Un număr de opt subofițeri cu o autospecială de stins incendii se vor alătura pompierilor francezi la misiunile de stingere a incendiilor de vegetație care au pus stăpânire pe teritoriul acestora.

Din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița vor participa plt. adj.-șef Gheorghe Olteanu, plt.adj. Bogdan Nicola, plt.adj. Ioan Cata, plt.adj. Caius Lupu, plt.adj. Adrian Bursuc, iar din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș – plt.adj.-șef Ioan Rain, plt.adj. Alin Drăgușin şi plt.maj. Ioan Sîrbu.

Aceștia fac parte dintr-un modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție, în cadrul misiunii de sprijin pe care țara noastră îl oferă, ajutor acordat în baza solicitării de asistență internațională formulată de Guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

Astfel, în data de 11 august, la ora 22, o aeronavă militară C-17 Globemaster III, din dotarea Bazei PAPA de Transport Aerian Strategic, a decolat de pe Aeroportul Baza 90 din București cu destinația Franța (zona Bordeaux), în vederea executării misiunii de sprijin extern pe care România o oferă autorităților franceze, aflate în lupta cu incendiile de vegetație.

Totodată, o altă aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană PAPA din Ungaria a decolat azi-noapte de pe Aeroportul din Timișoara, cu echipaj format din pompieri salvatori și tehnică de intervenție specifică aflată în dotare.

Dată fiind capacitatea limitată rămasă disponibilă în cele două aeronave încadrate cu tehnica de intervenție și personal aferent, astăzi, un avion militar aflat în dotarea MApN va efectua o misiune de transport a restului de personal format din pompieri salvatori.

(Sursă foto: IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență)

Bogdan NAUM