0 2 minute 11 luni

Joi, 24 august, un bărbat de 28 de ani din comuna Mehadica, bănuit că la data de 20 august, în jurul orei 13.40, în timp ce se afla pe Calea Timișoarei din Caransebeș, ar fi smuls poșeta unei femei de 27 de ani, după ce ar fi îmbrâncit-o, a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

După ce ar fi comis fapta, bărbatul ar fi sustras banii din interiorul poșetei, dispărând într-o direcție necunoscută. Din cercetările efectuate, polițiști de la Biroul de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Caransebeș au stabilit identitatea bărbatului bănuit de comiterea faptei, depistându-l miercuri, 23 august, în localitatea Păltiniș, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

În seara zilei de miercuri, bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului, iar în cursul zilei de joi, acesta a fost prezentat judecătorului de la Judecătoria Caransebeș, cu propunere de arestare preventivă.

„Polițiștii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, continuă cercetările în acest caz în vederea tragerii la răspundere penală a persoanei bănuite. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicat.

Bianca METEŞ