0 2 minute 9 luni

Caromet Caransebeș, companie cu  50 de ani de activitate, îşi consolidează poziţia în industria feroviară ca urmare a semnării unui contract pe 10 ani cu producătorul de locomotive Softronic Craiova. Conform celor de la transilvaniabusiness.ro,  societatea caransebeşeană va livra osiile necesare locomotivelor produse la Craiova. Softronic şi-a propus ca din 2024 să atingă un nivel de 12 locomotive noi fabricate.

Alături de osiile pentru locomotivele noi, Caromet Caransebeș va asigura și fluxul de producție/rectificare osii monobloc pentru cele 3 EMU Softronic Hyperion produse între anii 2013-2019.

„Suntem o echipă mândră, inimoasă care a depăşit cu bine provocările din vara lui 2020 şi iată că cei doi ani consecutivi de creştere ne fac să ridicăm fruntea să cinstim sacrificiul şi munca depusă de foştii noştri colegi în cei peste 50 de ani de existenţă ai uzinei Caromet, să privim înainte cu speranţa că producţia românească va renaşte şi cuceri, ca şi Softronic şi Caromet, din nou pieţele internaţionale.

Mulţumesc, apreciez şi sunt mândru de rezultatele eforturilor depuse de întreaga echipă a Caromet”, a spus Dan Cataranciuc – director general al societăţii caransebeşene.

Caromet Caransebeș, compania al cărei unic asociat este Iasitex SA şi deţinută de Ştefan Vuza, a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 16,1 milioane de lei şi un profit net de 2,4 milioane, urmând trendul ascendent din 2021, au mai scris joi, 24 august, cei de la transilvaniabusiness.ro.