0 2 minute 5 luni

Condițiile de vreme neprielnică de pe Muntele Mic – ceață și vânt – au condus la crearea unor factori de risc suplimentar pentru schiorii aflați pe pârtii. Un tânăr în vârstă de 15 ani, din Timișoara, a părăsit astăzi zona schiabilă amenajată, ceea ce a făcut ca acesta să se rătăcească pe partea nord-estică a muntelui, în zona Vâlsanu.
„Printr-un apel la 112, a fost alertata echipa Salvamont. Aceasta a reușit sa repereze victima și în scurt timp să ajungă în preajma ei. Din fericire, nu a fost nevoie de intervenție medicală, ci doar de o scurtă consiliere psihologică în urma spaimei prin care a trecut apelantul. Tânărul a fost transportat în condiții de siguranță în perimetrul stațiunii. În condiții de ceață, recomandăm schiorilor să rămână în zona pârtiei de schi, să urmărească stâlpii de delimitare și să adapteze viteza de coborâre în funcție de dificultate”, ne-a spus Cornel Galescu, şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin.
De asemenea, în cursul după-amiezii, aceeaşi echipă de pe Muntele Mic a desfăşurat o acţiune de căutare a unei persoane rătăcite într-o zonă aflată între Cuntu și Vârful Ţarcu. Turistul a fost găsit după câteva ore, el neavând nevoie de îngrijiri medicale, ne-a mai informat şeful salvamontiştilor cărăşeni. (Foto: Salvamont Muntele Mic)
Mădălina DOMAN