0 3 minute 1 an

Săptămâna aceasta vor începe lucrările de amenajare a unei benzi provizorii de circulație, pe DN 6, zona Plugova, pe partea dreaptă. Se va circula cu restricții, pe banda provizorie și pe o bandă a actualului drum. În paralel, pe actualul drum, se vor face în continuare completări cu material granular pentru a se elimina tasarea și denivelările, informează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

„Acestea sunt soluţii temporare, pentru asigurarea traficului, o soluție finală urmând a se lua după ce se vor face foraje la mare adâncime, expertize tehnice şi geotehnice. În aceste zile au fost încărcate 10 camioane de material granular pentru aplanarea denivelării și menținerea traficului. Tasarea este una pe verticală, cauza principală a acesteia urmând să fie stabilită doar după efectuarea forajelor. Ploile abundente din ultima perioadă, precum și afluxul foarte mare de autovehicule și mașini de mare tonaj sunt doar unele dintre cauzele care au favorizat această tasare. Lucrarea realizată anterior în regim de urgenţă, pentru a se asigura traficul în această perioadă aglomerată, a fost executată respectându-se toate normele în vigoare pentru specificul lucrării de remediere: șanțuri de gardă, un dren longitudinal de 50 metri lungime, excavații la peste 2 metri adâncime, trei drenuri transversale pentru captarea infiltrațiilor de apă din sistemul rutier, refacerea sistemului rutier cu geotextile, piatră brută, balast, strat de piatră spartă și trei straturi de asfalt.

Din păcate, planul de alunecare a fost de o amplitudine mai mare, tasarea putând fi identificată doar prin investigații geotehnice specifice. După obținerea acestor date, se pot stabili soluțiile finale de consolidare a drumului”, se arată în comunicatul Direcţiei regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. (Foto: DRDP Timişoara)

Bogdan NAUM