0 2 minute 1 an

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin informează că traficul rutier pe DN 6, în județul Caraș-Severin, este în continuare aglomerat, din cauza problemelor la partea carosabilă înregistrate la Km 397 – Plugova, iar din zona localității Topleț până în municipiul Caransebeș, pe o distanță de aproximativ 80 de km, s-au format, în după-amiaza zilei de astăzi, coloane de autovehicule aflate în mișcare, pe ambele sensuri de mers.

Polițiștii rutieri acționează în continuare în zonă și monitorizează în permanență situația din trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere. Restricția rutieră temporară instalată pe respectiva porțiune de drum este de 30 km/h, fiind semnalizată corespunzător.

Până la remedierea provizorie a situației de către administratorul drumului, IPJ recomandă conducătorilor auto, cu precădere celor ai vehiculelor de mare tonaj, care intenționează să tranziteze tronsonul de drum, să ia în calcul folosirea următoarelor rute alternative:

E 70 – Centura Municipiului Drobeta Turnu-Severin – DN 67 Motru – DN 67 Târgu-Jiu, pentru sensul de mers Drobeta Turnu-Severin – Caransebeș;

Centura Municipiului Caransebeș – DN 68 Oțelu Roșu – E79 Hațeg – Târgu-Jiu, pentru sensul de mers Caransebeș – Drobeta Turnu-Severin.

Totodată, reprezentanţii IPJ reiterează rugămintea de a respecta semnalizarea rutieră instalată și indicațiile polițiștilor rutieri și sporirea atenției la volan pentru a evita implicarea în evenimente nedorite.

Bianca METEŞ

Foto: Sorin SÎRBU