0 2 minute 2 ani

Noului manager al Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeş i-a venit ideea de a amenaja în luna august, timp de câteva zile, în aer liber, în faţa instituţiei, mai exact în dreptul Galeriei de Artă „Corneliu Baba”, ceea ce trecătorii au numit un anticariat improvizat, cu cărţi gratuite.

De fapt, intenţia lui Adrian Danciu a fost aceea de a încerca să salveze de la distrugere cât mai multe cărţi pe care Casa de cultură trebuia, datorită vechimii acestora, să le caseze. Prin urmare, un angajat al instituţiei a stat timp de două zile la un stand pe care erau expuse volumele şi le-a oferit, gratuit, celor care s-au arătat interesaţi de ele. Astfel, în prima zi, nu mai puţin de 300 de cărţi au fost date spre „adopţie”, majoritatea celor care le-au luat având vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani.

În momentul de faţă, ne-a mai spus Adrian Danciu, la Casa de cultură sunt aproximativ 700 de cărţi. Ultimele donaţii au fost făcute de Ioan Mateaş, ale cărui 200 de volume s-au dat într-o singură săptămână, zilele trecute mai primind încă 100 de cărţi de la Ana Constantin.

În viitorul apropiat, directorul de la „George Suru” are în plan să dăruiască elevilor de la Jupa mai multe cărţi cu caracter istoric şi educativ, sens în care a luat legătura cu delegatul sătesc în Consiliul Local Caransebeş, Alin Bodeanu, care s-a arătat receptiv la această iniţiativă a lui Adrian Danciu.

Bianca METEŞ