0 2 minute 2 ani

Senatorul cărăşean Marcel Vela participă, zilele acestea, la New York, la o serie de conferințe pe subiectul obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Obiectivele dezvoltării durabile sunt: fără sărăcie; foamete zero; sănătate și bunăstare; educație de calitate, egalitate de gen; apă curată și sanitație; energie curată la prețuri accesibile; muncă decentă și creștere economică; industrie, inovație și infrastructură; reducerea inegalităților; orașe și comunități durabile; consum și producție responsabile; acțiune climatică; viața acvatică; viața terestră; pace, justiție și instituții eficiente; parteneriate pentru obiective.

„Forumul Politic la Nivel Înalt pentru Dezvoltare Durabilă (HLPF) din cadrul Organizației Națiunilor Unite este cea mai importantă platformă a ONU în domeniul dezvoltării durabile.

HLPF asigură leadership-ul politic pentru orientarea, urmărirea şi examinarea progreselor în implementarea angajamentelor din «Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă». HLPF a înlocuit Comisia ONU pentru Dezvoltare Durabilă și este deschis participării tuturor statelor membre ONU. Din patru în patru ani are loc sub egida Adunării Generale a ONU, iar în ceilalți ani are loc sub egida Consiliului Economic și Social al ONU.

Ambițioasa Agendă 2030 a fost asumată în anul 2015 de către ONU, reprezentând un program universal de acțiune orientat în 17 obiective, fiind un instrument politic și guvernamental al cărui scop principal este eradicarea sărăciei și realizarea dezvoltării durabile”, a scris preşedintele Filialei PNL Caraş-Severin pe pagina sa de socializare.

Bianca METEŞ