0 2 minute 3 ani

În cadrul şedinţei extraordinare de joi, consilierii locali caransebeșeni au aprobat un proiect destinat modernizării Compartimentului de Neonatologie al Spitalului Municipal de Urgență.

Proiectul, intitulat „Servicii medicale optime pentru reabilitarea și dotarea cu aparatură medicală modernă a Secției de Neonatologie a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș”, este finanțat prin Programul „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” al Fundației Vodafone România, și se va derula în parteneriat cu Fundația Comunitară Banatul Montan și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Valoarea totală a proiectului este de 999.999,9 lei, din care contribuția municipiului Caransebeș este de 97.736,4 lei.

Prin acest proiect, urmează să se achiziționeze incubatoare, lămpi de sterilizare și fototerapie, masă resuscitare, laringoscop, autoclav sterilizare biberoane, monitor funcții vitale, tunel fototerapie, injectomat, pătuțuri și cântare pentru bebeluși sau scaune de alăptat. În același timp, se vor realiza și lucrări de reabilitare și instalații noi în cadrul unităţii medicale.

Bianca METEŞ