0 2 minute 3 ani

În cursul zilei de joi, 8 iulie, polițiști de investigarea criminalității economice din Caraș-Severin și Timiș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, au pus în executare 9 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș, la persoane bănuite de contrabandă cu țigări și alcool. De asemenea, au fost puse în aplicare 20 de percheziții la autovehiculele folosite de persoanele bănuite. În urma activităților, au fost ridicate 3.020 de țigarete și 299 de litri de alcool, susceptibili a fi proveniți din contrabandă, 347 de articole pirotehnice deținute ilegal, precum și 2.000 de euro, obținuti din astfel de activități, bunuri estimate la o valoare totală de 20.930 de lei.

Din cercetări, a rezultat faptul că în perioada februarie-iulie 2021, şase persoane cu vârste cuprinse între 38 și 76 de ani, din Caraș-Severin și Timiș, ar fi transportat, depozitat și comercializat țigări și alcool provenite din Republica Serbia, sustrăgându-se de la plata accizelor și taxelor vamale, cauzând, astfel, un prejudiciu la bugetul consolidat al statului de aproximativ 80.804 lei. Față de cinci dintre persoanele bănuite, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunile au beneficiat de suportul operativ al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat polițiști din cadrul Poliției Orașului Oravița și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Timiș, am fost informaţi de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin. (B. Naum)