0 3 minute 6 luni

În cursul după-amiezii de ieri, Serviciul Public Salvamont a fost apelat prin Dispeceratul 112 a primit un apel în care un bărbat acuza dureri în piept, spunând că se află în Munţii Godeanu.

Deoarece Masivul Godeanu are o întindere mare, salvamontiştii au încercat localizarea mai exactă a apelantului, dar bărbatul nu a mai răspuns la telefon, situaţie în care salvatorii au crezut că au de a face cu un caz dramatic, cel mai probabil un infarct.

Pentru ca timpul de reacție era mult prea mare în cazul unei intervenții terestre, respectiv două ore de care ar fi avut nevoie echipajul de pe Muntele Mic, care era cel mai aproape de zona în care se bănuia că s-a produs incidentul, s-a recurs la survolarea muntelui cu ajutorul elicopterului SMURD de la Caransebeş, ne-a informat Cornel Galescu, şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin.

În total, în intervenţie au fost angrenate două ATV-uri, un elicopter și nouă persoane, dar până la căderea serii salvatorii nu au reuşit să dea de urma bărbatului.

La un moment dat, ne-a mai spus Cornel Galescu, cel căutat a răspuns apelului dat de pe un alt telefon, dar, după ce a bănuit probabil că este sunat tot de salvamontişti, a închis, după care şi-a blocat aparatul.

În acelaşi timp, elicopterul SMURD a fost solicitat la un caz urgent, o persoană care suferise un atac de cord, dar din păcate nu a mai putut ajunge la pacientul respectiv.

Concluzia a fost aceea că individul a făcut o farsă care a costat Statul Român foarte mulți bani. În consecință, s-a trecut la completarea unei plângeri către Poliția Română, pentru depistarea falsului rănit.

Bogdan NAUM