0 2 minute 1 an

Sfârşitul acestei săptămâni a fost unul plin de evenimente și de intervenții pentru Serviciul Public Salvamont Caraș-Severin.

Pe Muntele Semenic, membrii acestuia au asigurat asistență în cadrul evenimentului „Cupa Veteranilor 50 de Ani”, iar în Poiana Mărului au acordat asistență concursului „Scorillo Sky Race”, ne-a informat Cornel Galescu, şeful acestui serviciu.

De asemenea, pe Muntele Mic salvamontiştii au intervenit la 10 solicitări făcute prin apel la Numărul Unic de Urgenţă 112. Deoarece o parte dintre aceştia s-au deplasat la Poiana Mărului, pentru cursa de alergare montană, cei rămaşi au fost extrem de solicitaţi, pe toate cele trei pârtii – Borlova, Nordica şi Vâlsanu – înregistrându-se cazuri de entorse şi contuzii, dar şi în afara zonei de schi amenajate, pentru recuperarea turiştilor rătăciţi, ceaţa care a persistat în cea mai mare parte a zilei favorizând pierderea traseului de schi.

„Intervenţiile au fost foarte anevoioase în partea de nord a Muntelui Mic, aceasta fiind o zonă foarte sălbatică şi împădurită în mare proporţie”, ne-a mai spus Cornel Galescu.

Bogdan NAUM