0 3 minute o lună

Serviciul de Voluntariat Montan a anunţat recent că a deschis oficial șantierul primului refugiu din Munții Ţarcu, Şcheiul, situat la altitudinea de 2001 m.
„Am gândit o construcție clasică, care va deservi foarte mulți ani montaniarzii ce îi vor trece pragul. Acest refugiu va caza la nevoie 20 de montaniarzi şi va fi punctul de permanență al echipei Salvamont Caraș-Severin.
Am avut o zi în care vremea bună a ținut cu noi în tot efortul logistic.
S-au transportat aerian circa 8 tone de materiale, însemnând structura de rezistență, geamurile şi ușile, respectiv o parte din învelitori.
Mulțumim Dlui Preşedinte CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, pentru sprijinul acordat, care a zburat aproximativ 3 ore gratuit, oferind astfel un ultim cadou județului și turiștilor care vor folosi acest refugiu montan”, au scris pe pagina de socializare cei de la Serviciul De Voluntariat Montan.
În scurt timp, a venit şi răspunsul preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca. „În munții Țarcu nu existau refugii pentru montaniarzi. Demersul lui Coco Galescu și al Serviciului de Voluntariat Montan a găsit sprijin la CJ. Atât în documente, cât și material. Pierderea alegerilor nu poate fi un obstacol în respectarea unor promisiuni făcute în special celor care ne vizitează munții mergând cu rucsacul în spate. În calitate de președinte de CJ e exclus să lucrezi pe bani pentru instituția din subordine. Se putea doar după predarea ștafetei către PSD, dar a aștepta luna noiembrie pentru a o putea face, înseamnă încă un an pierdut fără refugiu montan. Așadar, cele 8 tone de materiale însemnând structura de rezistență au fost duse la locul indicat și lucrul poate începe de mâine. Pentru transportul pereţilor și al celorlalte materiale, Serviciul Salvamont are timp să găsească soluții. Cu atât mai mult cu cât mai un pic și altora va trebui să le pese de soarta județului”.
Bogdan NAUM