0 4 minute 8 luni

Primele două cadouri pe care le-au primit bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Sacu de ziua lor au fost soarele şi vremea frumoasă dăruite de toamna generoasă care numai ce a venit.

Sărbătorită cu o zi întârziere, deci în 2 octombrie, Ziua Persoanelor Vârstnice a adus la Sacu o serie de oaspeţi, printre care s-au numărat vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ovidiu Rădoi şi Marius Isac, precum şi reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin – Dana Miloş, director executiv-adjunct, Alina Preda şi Andreea Tudor, dar şi foşti colaboratori ai Căminului, acum pensionari.

De dimineaţă – ne-a spus directorul aşezământului, Iosif Gherghinuţă –, cei 26 de beneficiari au început pregătirile pentru primirea oaspeţilor, amenajând expoziţia cu obiecte produse de ei – împletituri pentru damigene, coşuri din nuiele, mileuri, picturi, dar şi-au aranjat şi minirecolta obţinută în grădina Căminului – varză, vinete, dovlecei, ardei sau struguri, care le şi completează meniul, şi au măturat curtea.

„Beneficiarii noştri se bucură foarte mult de acest eveniment, ştiu asta deoarece şi în anii precedenţi ei au apreciat munca şi efortul pe care l-am făcut şi noi, şi Consiliul Judeţean, prin aducerea unor formaţii de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, instituţie care ne-a sprijinit şi astăzi. În rest, ne vizitează săptămânal şi alte instituţii cu care am încheiat parteneriate pentru diferite activităţi cu bătrânii din Cămin, şi aş aminti aici bisericile din zonă, o şcoală postliceală sanitară, Colegiul Naţional «Traian Doda» din Caransebeş, dar şi alte unităţi de învăţământ”, ne-a spus Iosif Gherghinuţă.

După serviciul religios oficiat de preotul Ianăş Ambruş, de la Parohia Sacu, au rostit alocuţiuni reprezentanţii Consiliului Judeţean.

„Dumneavoastră sunteţi cei care ne-aţi crescut, ne-aţi educat şi aţi fost lângă noi atunci când ne-a fost greu, motiv pentru care noi, azi, vă mulţumim. Vă mulţumim şi vă cinstim, pentru că ştiu că, cinstindu-vă pe dumneavoastră, ne cinstim pe noi. Ne rugăm la Dumnezeu să vă dea sănătate, putere, zile senine şi liniştite, şi să-i aveţi pe cei dragi alături”, a spus Dana Miloş.

Programul artistic a fost susţinut de tinerele soliste deosebit de talentate Maria Morman şi Clara Trandafir, precum şi de Titian Puichiţă şi de îndrăgita interpretă Ramona Viţa, poate cel mai aşteptat cadou, cu toţii acompaniaţi de Orchestra „Virtuozii Semenicului”, a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin.

Ziua s-a încheiat cu jocuri de cameră – şah şi remi, precum şi cu diferite activităţi distractive şi recreative.

Bianca METEŞ