0 2 minute 3 săptămâni

După ce în cursul zilei de luni, 20 mai, au participat la un protest spontan de o oră, la sediul de pe Calea Timişoarei din municipiu, angajaţii Serviciului Judeţean Caraş-Severin al Arhivelor Naţionale au declanşat şi astăzi, între orele 11 şi 13, o acţiune similară, la care au luat parte cinci dintre cei opt funcţionari ai instituţiei. Ceilalţi trei – ne-a informat Ovidiu Roşu, şeful Serviciului – s-au deplasat la Bucureşti, unde se desfăşoară un protest la nivel naţional, în faţa Guvernului României.
Totul se datorează faptului că atât ei, cât şi angajații Agențiilor pentru Protecția Mediului se numără printre cei omiși de OUG 128, ceea ce a dat naştere la discrepanțe salariale în sistem.
„Protestul nostru are loc ca urmare a faptului că nu există o uniformitate salarială între structurile teritoriale, județene, ale Arhivelor Naționale și cele din București, respectiv structura centrală a Arhivelor Naționale și Serviciul Arhivelor Istorice Centrale. O serie de colegi din alte judeţe au desfășurat şi ei proteste spontane și sperăm ca aceste probleme să își găsească rezolvarea și funcționarii publici din Arhivele naționale județene să poată fi salarizați la fel ca și colegii noștri din Capitală”, a mai spus Ovidiu Roșu.
În cadrul Serviciului Judeţean Caraş-Severin al Arhivelor Naţionale, instituţie ce îşi are sediul la Caransebeş, își desfășoară activitatea zece angajați, dintre care opt sunt funcționari publici și doi personal contractual.
Sonia BERGER