0 3 minute 7 luni

În cadrul programului „Şcoala Altfel”, săptămâna aceasta, polițiștii cărășeni au continuat activitățile educativ-preventive desfășurate în unitățile de învățământ, activități ce au avut ca scop informarea elevilor și a profesorilor în vederea prevenirii și combaterii cazurilor de delincvență juvenilă, victimizare a minorilor și absenteism școlar.

Au fost desfășurate activități atât în cadrul grupurilor de elevi, cât și în rândul cadrelor didactice și al părinților, tema stabilită pentru a fi implementată în cadrul Programului „Școala Altfel” fiind „Prevenirea și reducerea faptelor cu violență, precum și a consumului de droguri, alcool și tutun”.

Astfel, echipe formate din polițiști de la Biroul Siguranță Școlară, Serviciul Rutier, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, Serviciul Resurse Umane, Polițiile municipale și orășenești au desfășurat activități la unităţi de învăţământ din Reșița, Caransebeș și Oravița, atât cu elevi de la clasele primare și gimnaziale, cât și de la liceu. În cadrul activităților, polițiștii au încercat să revină în fața elevilor cu informații interesante și interactive despre cum să evite sau să gestioneze conflictele, cum să circule în siguranță pe drumurile publice sau să nu folosească obiecte periculoase și să prevină consumul de substanțe dăunătoare pentru sănătatea lor, am fost informaţi de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Tot în cadrul acestor întâlniri, polițiștii le-au prezentat tinerilor din ciclul liceal și câteva aspecte din activitatea polițiștilor, care este rolul fiecărei structuri și care sunt condițiile pe care un candidat trebuie să îndeplinească pentru a participa la concursul de admitere la instituțiile de învățământ ale M.A.I., pentru a-i încuraja pe aceștia să aleagă o carieră de polițist. (G. Luca)