0 2 minute 7 luni

Lecțiile din cadrul programului „Şcoala altfel” s-au desfășurat chiar „altfel”, azi, la Colegiul Naţional „Traian Doda” din Caransebeș, salvatorii montani aflându-se printre elevi pentru a le vorbi despre activitatea lor.

Prezent la acest eveniment a fost și Coco Galescu, Șeful Serviciului Salvamont Caraș-Severin, care a relatat elevilor despre istoria Salvamontului în județul nostru și despre regulile pe care trebuie să le respectăm atunci când mergem la munte. Alpinistul a povestit în câteva fraze despre cariera sa de montaniard, încercând să-i inspire pe copii să-și găsească un drum de succes în viață.

Sebastian Lungu , salvator ţi paramedic în cadrul Serviciului Salvamont, a făcut o demonstrație practică de prim-ajutor iar Cristian Brecica, salvatorul premiat de președintele României, a fost însoțit de cățelușa Vreni, erou în misiunile de căutare din Turcia, după cutremurul prin care această ţară a trecut la începutul anului. Alături de cei trei salvamontiști a mai fost și Cristi Crăciun, pasionat de activități montane și voluntar în cadrul Serviciului Salvamont Caraș-Severin.

La final, copiii s-au arătat extrem de încântați, unii dintre ei manifestându-și interesul de a deveni salvamontiști după absolvirea liceului. (B. Naum)