0 2 minute 1 an

Luni, 26 iunie, polițiști de la Biroul Siguranță Școlară și Poliția Orașului Oțelu Roșu s-au aflat în mijlocul copiilor din Tabăra din Inima Satului Măru.

Împreună cu voluntarii și organizatorii taberei, polițiștii au pregătit pentru cei peste 50 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani ateliere de informare pe diferite teme preventive, în cadrul cărora au fost purtate discuții educative și au fost desfășurate activități distractive, la care cei mici au participat activ, fiind curioși și implicați, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Bucuria acestora a fost și mai mare în momentul în care au avut ocazia să urce în autospecialele de poliție, să descopere o mică parte din elementele din dotarea polițiștilor, fiind interesați și captivați să observe tehnica de amprentare prezentată și trusa criminalistică din dotarea polițiștilor din structurile criminalistice.

Pentru curiozitatea și interesul lor, cei mici au fost răsplătiți la final cu diplome, legitimații, bomboane și baloane colorate.

„Dacă o tabără pentru copii reușește să îmbine latura de distracție cu cea de dezvoltare și educație, cu implicarea întregii comunități, cei mai câștigați sunt copiii, care rămân cu amintiri frumoase și, în același timp, cu informații utile, ce le vor fi de folos pe mai târziu“, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.

Geanina LUCA